Η Κύπρος ενδυναμώνει τις ναυτιλιακές συνεργασίες της με την Ευρώπη

Η Κύπρος ενδυναμώνει τις ναυτιλιακές συνεργασίες της με την Ευρώπη

150
Η Κύπρος ενδυναμώνει τις ναυτιλιακές συνεργασίες της με την Ευρώπη

Αξιωματούχοι της Κυπριακής ναυτιλίας και εκπρόσωποι από Ευρωπαικούς ναυτιλιακούς θεσμούς και οργανισμούς υπογράμμισαν την επιθυμία τους να ενισχύσουν την συνεργασία τους στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης της Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου, Νατάσας Πηλείδου στην Λισαβώνα.

Η κ. Πηλείδου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Cyprus News Agency, συναντήθηκε με την κ. Anna Paula Vitorin, Minister of the Seas της Πορτογαλίας, καθώς και με την κ. Maja Markovčić Kostelac, Εκτελεστική Διευθύντρια της EMSA.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου με την κ. Anna Paula Vitorin, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για Κύπρο και Πορτογαλία καθώς και ενίσχυσης των σχέσεων των δύο κρατών στον ναυτιλιακό χώρο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της κ. Πηλείδου με την Εκτελεστική Διευθύντρια της EMSA, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια ναυτιλία και πως μπορεί να συμβάλει η Κύπρος στην υποστήριξη του έργου της EMSA.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Λουίς Σάντος ντα Κόστα, στην Κύπρο είχε συμφωνηθεί η συνεργασία των δύο κρατών στην ανάπτυξη έρευνας και τεχνολογίας στον τομέα της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.