«Διψά» για επενδύσεις η βρετανική βιομηχανία πετρελαίου

«Διψά» για επενδύσεις η βρετανική βιομηχανία πετρελαίου

90
«Διψά» για επενδύσεις η βρετανική βιομηχανία πετρελαίου

Σε έρευνα που δημοσίευσε προ ολίγων ημερών ο φορέας Oil and Gas UK, γίνεται λόγος για τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και για τα κεφάλαια που θα χρειαστούν για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που «κρύβει» η υφαλοκρηπίδα της Γηραιάς Αλβιώνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα τα τελευταία χρόνια η παραγωγή της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας έχει αυξηθεί κατά 20%, και αφού είχαν προηγηθεί σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια συνεχούς πτώσης της παραγωγής. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το 60% των αναγκών του ΗΒ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο καλύπτεται από την εγχώρια παραγωγή, μειώνοντας έτσι την εξάρτηση από τις εισαγωγές.

Ωστόσο, για να συνεχιστεί η ανάπτυξη ολόκληρης της βιομηχανίας με όρους βιωσιμότητας για τα επόμενα χρόνια θα απαιτηθούν επενδύσεις άνω των €230 δις σε υπάρχοντα αλλά και νέα πεδία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.