Ακόμα ένα «πράσινο» δάνειο για την NYK

Ακόμα ένα «πράσινο» δάνειο για την NYK

122
Ακόμα ένα «πράσινο» δάνειο για την NYK

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NYK έλαβε κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 9 δις γιεν ($80,8 εκατ.) από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να χρηματοδοτήσει την τοποθέτηση scrubbers σε πλοία της.

Το συγκεκριμένο δάνειο αποτελεί μέρος της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής της NYK να επιτύχει ορισμένους περιβαλλοντικούς της στόχους.

Να σημειωθεί ότι η ιαπωνικών συμφερόντων εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα εκδώσει «πράσινα» ομόλογα, πενταετούς διάρκειας, στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην χρηματοδότηση έργων φιλικών προς το περιβάλλον.

Επιπλέον στις αρχές του 2019 έγινε γνωστό ότι η NYK εξασφάλισε «πράσινο» δάνειο ύψους $18,04 εκατ. από την Taiyo Life Insurance Company προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ναυπήγηση του πρώτου της chemical tanker το οποίο θα καταναλώνει μεθανόλη ως καύσιμο.

Στόχος για την NYK είναι να μειώσει τις εκπομπές αέριων ρύπων από τα πλοία της κατά 30% έως το 2030 και κατά 50% έως το 2050 συγκριτικά με τα επίπεδα του 2015.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.