Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του Viking Sky

Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του Viking Sky

734
Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του Viking Sky

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης των 1.300 επιβαινόντων του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, το οποίο υπέστη σήμερα μηχανική βλάβη, ενώ βρισκόταν ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας.

Εναέρια και θαλάσσια σωστικά μέσα βρίσκονται στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, δυσχεραίνουν την διαδικασία μεταφοράς των επιβατών προς ασφαλές μέρος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι τις 17:30 ώρα Ελλάδας περίπου 100 άτομα είχαν εκκενώσει το πλοίο, εκ των οποίων οι 8 είναι ελαφρά τραυματισμένοι, ενώ η επιχείρηση απομάκρυνσης των υπολοίπων επιβατών αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ταυτόχρονα ένα δεύτερο πλοίο, φορτηγό, το M/V Hagland Captain, με εννεαμελές πλήρωμα, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το Viking Sky, υπέστη και εκείνο μηχανικό βλάβη με αποτέλεσμα τα σωστικά μέσα να σπεύσουν προς το σημείο για να διασώσουν το πλήρωμα και επομένως να καθυστερήσει η επιχείρηση αερομεταφοράς από το κρουαζιερόπλοιο.

Το φορτηγό πλοίο
Το φορτηγό πλοίο M/V Hagland Captain.

Στην περιοχή που βρίσκεται το Viking Sky το ύψος των κυμάτων εκτιμάται ότι φθάνει έως τα 6-8 μέτρα, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας. Η καταιγίδα στην περιοχή αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας).

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.