Τριμηνιαία παράταση του Brexit ζητά η Τερέσα Μέι

Τριμηνιαία παράταση του Brexit ζητά η Τερέσα Μέι

56
Τριμηνιαία παράταση του Brexit ζητά η Τερέσα Μέι

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέσα Μέι, ζήτησε τριμηνιαία παράταση προκειμένου να επέλθει μία ομαλή έξοδος του Ην. Βασιλείου από την Ε.Ε. λίγες μόλις ημέρες πριν την ημερομηνία που είχε τεθεί για το Brexit.

Ωστόσο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι η καθυστέρηση του Brexit μπορεί να πάρει παράταση μέχρι τις 23/5, ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ειδάλλως μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Εφόσον γίνει το δεύτερο τότε το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να συμμετέχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Η Μέι από την δική της πλευρά επεσήμανε ότι η συμμετοχή του Ην. Βασιλείου στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο δεν εντάσσεται στα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης.

Με την είδηση ότι η Μέι ζήτησε παράταση για το Brexit η αγγλική λίρα σημείωσε απότομη πτώση.

Οι ηγέτες των κρατών- μελών της Ε.Ε. πρόκειται να συζητήσουν το αίτημα της Μέι για καθυστέρηση του Brexit τις ερχόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.