Τα υψηλότερα επίπεδα για το 2019 άγγιξαν οι τιμές του πετρελαίου

Τα υψηλότερα επίπεδα για το 2019 άγγιξαν οι τιμές του πετρελαίου

109
Τα υψηλότερα επίπεδα για το 2019 άγγιξαν οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα για το 2019 την Τρίτη 19 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αυξημένες τιμές οφείλονται στη μείωση της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής ως επακόλουθο της συμφωνίας του OPEC καθώς και στην μειωμένη παραγωγή πετρελαίου από Ιράν και Βενεζουέλα λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης 19/3 οι τιμές του πετρελαίου Brent αυξήθηκαν κατά 16 λεπτά, αγγίζοντας τα $67,70/βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχαν ανέλθει σε $68,20/βαρέλι, αντιπροσωπεύοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2018.

Οι τιμές του αμερικανικού West Texas Intermediate ανήλθαν την Τρίτη στα $59,17/βαρέλι, αύξηση κατά 8%, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Πέραν των χωρών εκείνων που αποτελούν μέλη του OPEC, διεθνείς αναλυτές προβλέπουν ότι η σημαντικά αυξημένη παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ (12 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2018) θα καταστήσουν την χώρα τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου του κόσμου, ξεπερνώντας την Ρωσία και την Σαουδική Αραβία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.