Πως διαφαίνεται το μέλλον στην αγορά των dry

Πως διαφαίνεται το μέλλον στην αγορά των dry

538
Πως διαφαίνεται το μέλλον στην αγορά των dry

O παγκόσμιος στόλος πλοίων μεταφοράς ξηρών φορτίων παρέμεινε σχετικά αμετάβλητος το 2018 σε σχέση με το 2017 και αναπτύχθηκε κατά 2,9% κυρίως λόγω των μειωμένων παραδόσεων νεότευκτων και της μειωμένης δραστηριότητας στις διαλύσεις bulk carriers, τονίζει σε πρόσφατη έκθεσή της η διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων ξηρού φορτίου, Pacific Basin Shipping.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, με αφορμή τον οικονομικό της απολογισμό για το 2018, σημειώνει ότι το 2019 η αγορά του dry θα παρουσιαστεί περισσότερο ευμετάβλητη λόγω των εμπορικών διενέξεων ΗΠΑ-Κίνας αλλά και των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών από το 2020.

Τέλος η Pacific Basin Shipping, εκτιμά ότι το τρέχον έτος οι διαλύσεις bulkers δεν είναι εφικτό να μειωθούν περαιτέρω καθώς ο αριθμός των «υπερήλικων» πλοίων αυξάνεται ενώ και οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές με το βλέμμα προς το 2020 θα οδηγήσουν αρκετά πλοία προς ανακύκλωση.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.