Σε πράσινα πλοία επενδύει η UECC

Σε πράσινα πλοία επενδύει η UECC

123
Σε πράσινα πλοία επενδύει η UECC

Με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πλοίων του στόλου της η United European Car Carriers (UECC), εταιρεία που ανήκει από κοινού στην Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) και στην Wallenius Lines, προχώρησε στην παραγγελία δύο νέων πλοίων τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με υβριδικό σύστημα μπαταριών και καύσιμου LNG.

Συγκεκριμένα η UECC παρήγγειλε σε κινεζικά ναυπηγεία (China Ship Building Trading Co., Ltd και Jiangnan Shipyard Group Co. Ltd.) δύο νέα Pure Car Truck Carriers (PCTC), διατηρώντας την option παραγγελίας επιπλέον δύο PCTC. Το πρώτο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία το 2021.

Τα νέα πλοία της UECC θα συμμορφώνονται πλήρως με τα πρότυπα Tier 3 για τα NOx, που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ σε Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα από το 2021, ενώ με την χρήση μηχανών διπλού καυσίμου αλλά και με την χρήση μπαταριών θα επιτρέψουν στην εταιρεία να επιτύχει έως το 2030 μεγαλύτερη από 40% μείωση σε εκπομπές CO2, που ορίζεται από τον ΙΜΟ.

Να σημειωθεί ότι η United European Car Carriers διαθέτει έναν στόλο 17 πλοίων μεταφοράς οχημάτων, έκαστο με μεταφορική ικανότητα από 1.060 έως και 4.750 σε μονάδες ισοδύναμων αυτοκινήτων (CEU).

Φωτό: uecc.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.