Σε υψηλά δέκα ετών το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Σε υψηλά δέκα ετών το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

49
Σε υψηλά δέκα ετών το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού, τα οποία προωθούσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 φαίνεται πως είχαν τα αντίστροφα αποτελέσματα για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ ανήλθε στα $621 δις το 2018, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου τα οποία δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Συγκριτικά με το 2017 το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά $68,6 δις ή 12,5%. Παράλληλα μόνο για τον Δεκέμβριο οι εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,1% και ανήλθαν σε αξία στα $264,9 δις ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,9% στα $205,1 δις.

Παρά τις σοβαρές εμπορικές διενέξεις με το Πεκίνο, η Κίνα διατήρησε το υψηλότερο εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ και το 2018 ενώ ακολούθησαν οι χώρες της ΕΕ και το Μεξικό.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.