Βύθιση του «Grande America» στον Βισκαϊκό Κόλπο

Βύθιση του «Grande America» στον Βισκαϊκό Κόλπο

2652
Βύθιση του «Grande America» στον Βισκαϊκό Κόλπο

Τη νύχτα της 10ης προς 11η Μαρτίου ξέσπασε πυρκαγιά στο RoRo container vessel «Grande America» του Ομίλου Grimaldi και ενώ αυτό έπλεε στον Βισκαϊκό Κόλπο.

Η εταιρεία -όπως μεταδίδουν και τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα- ανακοίνωσε πως εν τέλει το πλοίο βυθίστηκε, χωρίς απώλεια ζωής ή τραυματισμό μεταξύ του 26μελούς πληρώματος του «Grande America» αλλά και του ενός επιβάτη που βρισκόταν στο πλοίο. Όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Βρέστη με τη συνδρομή του HMS Argyll, του πολεμικού ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω κάποιου φορτίου που βρισκόταν στο πλοίο, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από το πλήρωμα διακόπηκε όταν αποφασίστηκε η εγκατάλειψη του «Grande America». Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν με την συνδρομή του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας, χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.Italian vessel sank off the French coast

Το αποτέλεσμα ήταν το πλοίο να βυθιστεί την περασμένη Δευτέρα στις 15:26 (τοπική ώρα), σε βάθος 4.600 μέτρων και ενώ βρισκόταν 140 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Βρέστης.

Ο Όμιλος Grimaldi βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προς αποφυγή καταστροφής στο θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής, λόγω της βύθισης του πλοίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.