Η ΟΛΘ Α.Ε. εντάσσεται στο δίκτυο Green Award

Η ΟΛΘ Α.Ε. εντάσσεται στο δίκτυο Green Award

180
Η ΟΛΘ Α.Ε. εντάσσεται στο δίκτυο Green Award
(Α-Δ): O Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Σωτήριος Θεοφάνης, ο κ. Δημήτριος Ματθαίου, Πρόεδρος του Green Award, ο κ. Jan Fransen, Executive Director του Green Award.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε ότι η ΟΛΘ Α.Ε. αποτελεί μέρος του δικτύου Green Award.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, εκπρόσωποι της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, οι πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Περικλής Α. Μήτκας και Στέλιος Κατρανίδης, ο Αναπληρωτής Πρύτανης ΑΠΘ, Θεόδωρος Λαόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο Διευθυντής της HELMEPA, Δημήτρης Κ. Μητσάτσος, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, κ.Κυριάκος Λουφάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Καμπάκης, ο ‘Α Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ.Μανώλης Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ, Τμήμα Μακεδονίας, κ. Απόστολος Αιγυπτιάδης και ο Βουλευτής ΝΔ Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Η ΟΛΘ Α.Ε., συμμετέχει ως πάροχος κινήτρων (Incentive Provider) του Green Award, προσφέροντας έκπτωση 15% στα λιμενικά τέλη στα πιστοποιημένα με Green Award πλοία που επισκέπτονται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η φιλοσοφία του Green Award Foundation είναι να προάγει υψηλά πρότυπα όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιδόσεις και την ασφάλεια στη ναυτιλία, εντοπίζοντας, αναγνωρίζοντας και ενθαρρύνοντας την περιβαλλοντικά υπεύθυνη ναυτιλία, μέσω της λειτουργίας ενός μη κερδοσκοπικού συστήματος πιστοποίησης που αξιολογεί την ασφάλεια και την περιβαλλοντική απόδοση.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Σωτήριος Θεοφάνης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε ότι «οι εταίροι της ΟΛΘ Α.Ε. ομόφωνα αποφάσισαν τη συμμετοχή της εταιρείας στο δίκτυο Green Award, καθώς ανταποκρίνεται πλήρως τόσο στην προσήλωση του νέου επενδυτικού σχήματος στην ανάδειξη πρακτικών και συνεργειών, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των λιμενικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, όσο και στην εφαρμογή ενός σχεδίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, επικεντρωμένου στις αρχές της ναυτιλιακής βιομηχανίας και με κύριο άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος».

DSC_0523

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Green Award, κ. Δημήτριος Ματθαίου, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Σωτήριο Θεοφάνη, επισημαίνοντας: «Ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Green Award, ως έμπειρο στέλεχος της ναυτιλιακής βιομηχανίας, αλλά πάνω από όλα ως Έλληνας που προέρχεται από ένα έθνος που κρατάει ηγετική θέση στη ναυτιλία και είναι η πατρίδα των ναυτικών παγκοσμίως, νιώθω πολύ περήφανος που καλωσορίζω το πρώτο ελληνικό λιμάνι, ως το νέο μας πάροχο κινήτρων, στο Ίδρυμα Green Award».

Ο κ. Ματθαίου τόνισε ότι η εντάξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο Green Award αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του λιμένα. Επιπλέον ανέφερε ότι μέσα στην 25ετή πορεία του το Green Award έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα, μέσα από την συνεργασία εκπροσώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας καθώς και μέσα από την επιβράβευση των προσπαθειών τους αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Ο πρόεδρος του Green Award τόνισε ότι σήμερα 281 ποντοπόροα πλοία έχουν ενταχθεί στο εν λόγω δίκτυο, ενώ 42 ναυτιλιακές εταιρείες έχουν πιστοποιηθεί με το Green Award Certificate. Επίσης οι πάροχοι κινήτρων ανέρχονται σήμερα τους 68, ενώ στο δίκτυο του Green Award εντάσσονται επίσης 48 διεθνείς και εθνικοί λιμένες. Οι «Green Awarders», όπως τόνισε ο κ. Ματθαίου, εκτείνονται σε όλον τον κόσμο, από τον Καναδά έως την Ιαπωνία και από την Ν. Αφρική έως την Νορβηγία.

Ο κ. Ματθαίου επιπλέον προσέθεσε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως μέλος αυτής της παγκόσμιας περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένης κοινότητας, ενώνει τις δυνάμεις του με 36 άλλα λιμάνια από όλο τον κόσμο και 75 άλλους παρόχους κινήτρων.

Ο ίδιος τέλος τόνισε ότι εκτιμά ότι η πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. θα λειτουργήσει ως έναυσμα στην τοπική και περιφερειακή ναυτιλιακή κοινότητα και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον στις διοικήσεις και άλλων λιμανιών, ώστε να ακολουθήσουν το αξιοσημείωτο παράδειγμα της ΟΛΘ Α.Ε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.