Αναγκαία η επαγρύπνηση παρά τις μειωμένες επιθέσεις σε πλοία στον Ινδικό

Αναγκαία η επαγρύπνηση παρά τις μειωμένες επιθέσεις σε πλοία στον Ινδικό

570
Αναγκαία η επαγρύπνηση παρά τις μειωμένες επιθέσεις σε πλοία στον Ινδικό

Η Στρογγυλή Τράπεζα των BIMCO, ICS, INTERCARGO και INTERTANKO, με την συμμετοχή του OCIMF (Oil Companies International Marine Forum) ανακοίνωσαν ότι έχουν μειωθεί τα γεωγραφικά όρια της λεγόμενης ‘High Risk Area’ στον Ινδικό Ωκεανό αναφορικά με τα περιστατικά πειρατικών επιθέσεων.

Ωστόσο σύμφωνα με τις παραπάνω διεθνείς ενώσεις, ο κίνδυνος πειρατικών επιθέσεων στα πλοία παραμένει και η απειλή συνεχίζει να είναι σημαντική για την ζωή των ναυτικών.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ICS, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η πραγματοποίηση επιθεωρήσεων στον Ινδικό Ωκεανό από ναυτικές δυνάμεις χωρών, όπως οι Combined Maritime Forces, EUNAVFOR και United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), συμβάλλοντας στην καταστολή περιστατικών οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη για την ομαδή διεξαγωγή των θαλάσσιων μεταφορών.

Στην ανακοίνωσή του το ICS επισημαίνει ότι λόγω των συνεχών περιστατικών πειρατικών επιθέσεων, οι ναυτιλιακές εταιρείες οφείλουν να συνεχίζουν να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Best Management Practice guide (BMP 5), το οποίο έχει εκδοθεί από τις BIMCO, ICS, International Group of P&I Clubs, INTERTANKO και Oil Companies International Marine Forum και να καταγράφεται όποια ύποπτη δραστηριότητα παρατηρείται στις θάλασσες.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.