Προ των πυλών το μεγαλύτερο λιμάνι του Μπαγκλαντές

Προ των πυλών το μεγαλύτερο λιμάνι του Μπαγκλαντές

164
Προ των πυλών το μεγαλύτερο λιμάνι του Μπαγκλαντές

Η ολλανδική Royal HaskoningDHV σε συνεργασία με το Bangladesh University of Engineering Technology έχουν ορισθεί ως σύμβουλοι στο σχέδιο υλοποίησης του Payra Deep Sea Port Development Project στο Μπαγκλαντές.

Μέσα από το εν λόγω project αναμένεται να δημιουργηθεί το τρίτο και μεγαλύτερο λιμάνι του Μπαγκλαντές, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μεγάλης χωρητικότητας πλοία, ενώ θα ενισχύσει τον συνολικό όγκο της λιμενικής διακίνησης της χώρας.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης οι εισαγωγές του Μπαγκλαντές ανήλθαν σε αξία τα $52,84 δις το 2017, ενώ με την δημιουργία του νέου λιμένα αναμένεται να μειωθούν οι μεταφορτώσεις από την Σιγκαπούρη ή το Κολόμπο, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα να προσεγγίζουν πλοία μεγάλης χωρητικότητας και μεγάλου βυθίσματος.

Μέσα από την υλοποίηση του Payra Deep Sea Port Development Project, εκτιμώμενης αξίας περίπου $15 δις, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα τεχνολογικά προηγμένο λιμάνι, ενεργειακό αποδοτικό, το οποίο θα ενισχύσει την οικονομία του Μπαγκλαντές, θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο στον Οικονομικό Διάδρομο Μπαγκλαντές- Κίνα- Ινδία- Μιανμάρ.

Οι εργασίες για την δημιουργία του λιμένα βαθέων υδάτων εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί το 2022 και ο λιμένας θα διαθέτει ισχυρές οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις με την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.