Ο οικονομικός απολογισμός της EuroDry για το 2018

Ο οικονομικός απολογισμός της EuroDry για το 2018

145
Ο οικονομικός απολογισμός της EuroDry για το 2018

Η EuroDry Ltd προχώρησε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο του 2018.

Ειδικότερα, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία κατέγραψε έσοδα περί τα $7,37 εκατ. και κέρδη ύψους $804 χιλ. κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Παράλληλα τα έσοδα και τα κέρδη της EuroDry καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 ανήλθαν στα $24,5 εκατ. και στα $1,12 εκατ., αντίστοιχα.

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας του ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και CEO της EuroDry, σημείωσε ότι η ναυλαγορά στα dry κατά το δ’ τρίμηνο του 2018 επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις εμπορικές κυρώσεις ΗΠΑ-Κίνας καθώς επίσης και από την επιβράδυνση του διεθνούς εμπορίου. Τέλος πρόσθεσε ότι οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί σε συνδυασμό με τις μειωμένες παραγγελίες πλοίων αναμένεται να δημιουργήσουν ευκαιρίες για τα bulk carriers μεσοπρόθεσμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.