Eurodry: Στρατηγικές κινήσεις ανανέωσης του στόλου

Eurodry: Στρατηγικές κινήσεις ανανέωσης του στόλου

235
Eurodry: Στρατηγικές κινήσεις ανανέωσης του στόλου

Τη στρατηγική της φιλοδοξία να διαχειρίζεται έναν σύγχρονο στόλο, που ευθυγραμμίζεται με τους περιβαλλοντικούς της στόχους, επιβεβαίωσε με νέα κίνηση στη second-hand αγορά η Eurodry, με επικεφαλής τον Αριστείδη Πίττα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εισηγμένη στον Nasdaq Eurodry ήλθε σε συμφωνία για την πώληση του Panamax «M/V Pantelis», ναυπηγημένου το 2000 και χωρητικότητας 74.020 dwt, έναντι περίπου $9,7 εκατ. Τα αναμενόμενα κέρδη μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους εκτιμώνται στα $3 εκατ.

Ο πρόεδρος και CEO της Eurodry, Αριστείδης Πίττας, σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ανακοινώνουμε συμφωνία για την πώληση του “M/V Pantelis”, ενός εκ των παλαιότερων Panamaxes του στόλου μας. Η συγκεκριμένη πώληση αποτελεί μέρος των προσπαθειών μας να επικεντρωθούμε σε έναν πιο σύγχρονο στόλο, eco προδιαγραφών, ενεργειακά αποδοτικών πλοίων, και ευθυγραμμίζεται με τη συνολική ESG στρατηγική μας».

Ακολουθώντας την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από δέκα πλοία: πέντε Panamaxes, ένα Supramax, δύο Ultramaxes και δύο Kamsarmaxes. Η αθροιστική χωρητικότητά τους θα ανέρχεται σε 728.975 dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.