Εντυπωσιακή επέκταση στόλου για την ADNOC

Εντυπωσιακή επέκταση στόλου για την ADNOC

254
Εντυπωσιακή επέκταση στόλου για την ADNOC

H Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών αλλά και των υπηρεσιών logistics, σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει πως σχεδιάζει μία σημαντική επέκταση του στόλου της ναυτιλιακής θυγατρικής της ADNOC L&S.

Συγκεκριμένα, ο στρατηγικός σχεδιασμός της -με έδρα του Άμπου Ντάμπι- ADNOC L&S είναι να αναδειχθεί σε ναυτιλιακή εταιρεία με χαρακτηριστικά παγκόσμιου πρωταθλητή. Για την επίτευξη αυτού του στόχου σχεδιάζεται η ενίσχυση του στόλου της με 25 νέα πλοία εντός των επομένων πέντε ετών.

Η υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων της ADNOC για την θυγατρική της, που περιλαμβάνουν την απόκτηση crude oil tankers αλλά και gas carriers όπως και bulk carriers, θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την παγκόσμια εμβέλειά της, ανοίγοντας νέες αγορές και αυξάνοντας την αξία της αλυσίδας εφοδιασμού της.

Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της εταιρείας στο Άμπου Ντάμπι, η Α.Ε. Σεΐχης Theyab bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Άμπου Ντάμπι και του Ανώτατου Συμβουλίου Πετρελαίου, δήλωσε πως η εταιρεία έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης των ΗΑΕ στα φιλόδοξα σχέδιά της, τα οποία έρχονται να ενισχύσουν έτι περαιτέρω την οικονομία της χώρας.

Φωτό: adnoc.ae

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.