Delphi Economic Forum: Πώς η Ελλάδα χαράσσει τη ρότα της παγκόσμιας ναυτιλίας

Delphi Economic Forum: Πώς η Ελλάδα χαράσσει τη ρότα της παγκόσμιας ναυτιλίας

263
Delphi Economic Forum: Πώς η Ελλάδα χαράσσει τη ρότα της παγκόσμιας ναυτιλίας

Με την ναυτιλία να παραμένει ένας από τους πλέον εξωστρεφείς πυλώνες της εθνικής οικονομίας, τους Έλληνες πλοιοκτήτες να ξεπερνούν το φράγμα των 100 δις δολαρίων σε φορτηγά πλοία και τα 28 δις δολάρια σε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, αφήνοντας πίσω τους Ιαπωνία, Κίνα και ΗΠΑ, το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανοίγει τη συζήτηση γύρω από τη σημαντικότερη «βιομηχανία» της χώρας, ως ακρογωνιαίο λίθο ενός αποτελεσματικού αναπτυξιακού, διπλωματικού και γεωπολιτικού στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον.

Σημειώνεται ότι το 4ο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου, 2019.

Μάλιστα, το Delphi Economic Forum σε συνεργασία για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Cass Business School του Λονδίνου και τον επικεφαλής της προπτυχιακής σχολής Κώστα Γραμμένο, θα δώσουν τη δυνατότητα σε μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής εφοπλιστικής σκηνής να αναπτύξουν τις νέες τάσεις και τις προκλήσεις στο «χάρτη» της ναυτιλίας, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στη συμπεριφορά της κινεζικής οικονομίας, τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον, τις επιπτώσεις του Brexit στις διεθνείς αγορές, τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά και τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Σε κοινό πάνελ θα συμμετέχουν ο CEO της Lavinia Corporation & Laskaridis Shipping Company Ltd κ. Πάνος Λασκαρίδης, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Eastern Mediterranean Maritime Limited κ. Θανάσης Μαρτίνος, ο ιδρυτής και CEO της Tsakos Energy Navigation Limited και πρόεδρος της INTERTANKO Νίκος Τσάκος, αλλά και ο πρόεδρος της Dynagas LNG Partners LP Γιώργος Προκοπίου που θα εξηγήσουν ότι παρ’ όλες τις ανακατατάξεις στο παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι, η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως, καθιστώντας τη χώρα μας παγκόσμια ναυτιλιακή υπερδύναμη, με σημαντικά στρατηγικά και οικονομικά οφέλη.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην ΝΑ Ευρώπη και κάθε χρόνο συγκεντρώνει καταξιωμένες προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, τη διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων, σχετικά με τις προκλήσεις του «Αύριο», θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στην 4ήμερη εκδήλωση φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν 80 καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.