Βραζιλία: Η σόγια στο επίκεντρο κορυφαίων commodities traders

Βραζιλία: Η σόγια στο επίκεντρο κορυφαίων commodities traders

53
Βραζιλία: Η σόγια στο επίκεντρο κορυφαίων commodities traders

Έξι σημαντικότατοι commodities traders του κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εφαρμογή ενός κοινού μηχανισμού ελέγχου της εφοδιαστικής αλυσίδας σόγιας στη Βραζιλία ελέω και της αποψίλωσης της σαβάνας Cerrado.

Οι έξι κολοσσοί (Cargill, Bunge, Archer Daniels Midland Co, COFCO International, Glencore και Louis Dreyfus), οι οποίοι ανήκουν στο Soft Commodities Forum, ανακοίνωσαν την υπογραφή της συμφωνίας τους την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι η σαβάνα Cerrado αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο οικοσύστημα της Βραζιλίας μετά το δάσος του Αμαζονίου ενώ μέσω της σύμπραξης τους οι έξι commodities traders προσβλέπουν στο να ποσοτικοποιήσουν την επίδραση της αποψίλωσης της σαβάνας στην παραγωγή και στις ροές σόγιας.

Τέλος, σύμφωνα με τον David MacLennan, πρόεδρο και CEO της Cargill, η εν λόγω συμφωνία στοχεύει στο να βοηθήσει του τοπικούς παραγωγούς για την προστασία των δασών καθώς επίσης και την διατήρηση των φυσικών πόρων στην περιοχή, γεγονός που από την πλευρά του θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας των έξι εταιρειών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.