Η Κίνα περιορίζει τις εισαγωγές αυστραλιανού άνθρακα

Η Κίνα περιορίζει τις εισαγωγές αυστραλιανού άνθρακα

134
Η Κίνα περιορίζει τις εισαγωγές αυστραλιανού άνθρακα

Σε αναστολή των αγορών αυστραλιανού άνθρακα προχωρούν έμποροι από την Κίνα, καθώς εκτιμάται ότι οι τελωνειακοί έλεγχοι στους κινεζικούς λιμένες έχουν διπλασιαστεί χρονικά φτάνοντας και τις 40 ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Κίνα έχει ενισχύσει τους ελέγχους κατά τις εισαγωγές εμπορευμάτων από την Αυστραλία για λόγους που ίσως έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της δικής της βιομηχανίας άνθρακα, αλλά και με στόχο την μείωση στην κατανάλωση άνθρακα στην χώρα στο πλαίσιο της πολιτικής της κινεζικής κυβέρνησης να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι συγκεκριμένες κινήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να εντείνονται οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Καμπέρα.

Άλλωστε και στο παρελθόν η Κίνα έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες περιορίζοντας τις εισαγωγές άνθρακα από την Ινδία το 2017.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Refinitiv οι εξαγωγές αυστραλιανού άνθρακα από το λιμάνι Newcastle προς την Κίνα εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 30% τον περασμένο Ιανουάριο, συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2018, φτάνοντας τους 18,19 εκατ. τόνους.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.