Εντατικοποιεί τις προετοιμασίες της ενόψει 2020 η Maersk

Εντατικοποιεί τις προετοιμασίες της ενόψει 2020 η Maersk

98
Εντατικοποιεί τις προετοιμασίες της ενόψει 2020 η Maersk

Η A.P. Moller- Maersk και η PBF Logistics προχώρησαν σε συμφωνία για την παραγωγή και αποθήκευση καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εν λόγω συμφωνία o δανέζικος κολοσσός θα τροφοδοτεί με αργό πετρέλαιο την PBFX, η οποία και θα το επεξεργάζεται στον τερματικό της σταθμό CPI Operations LLC στο New Jersey.

Κατά αυτόν τον τρόπο η Maersk Oil Trading έχει τη δυνατότητα να παρέχει αποθειωμένο καύσιμο στους πελάτες της στην περιοχή ενόψει και του sulphur cap 2020. Να σημειωθεί ότι η ετήσια παραγωγή εκτιμάται στα 1,25 εκατ. μετρικούς τόνους, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στο 10% της ζήτησης για καύσιμα από την A.P. Moller – Maersk.

Αναφερόμενος στην συμφωνία, ο Niels Henrik Lindegaard, επικεφαλής της Maersk Oil Trading τόνισε ότι αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής της Maersk για την προμήθεια καυσίμων με ανώτατο όριο σε θείο 0,5% ενόψει και των περιβαλλοντικών κανονισμών του ΙΜΟ. Tέλος πρόσθεσε ότι μέσω της παραγωγής και αποθήκευσης αποθειωμένου καυσίμου ενισχύει την θέση της σε ένα σημαντικότατο ναυτιλιακό κόμβο.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.