Εγκαίνια για ένα σημαντικό κόμβο σύνδεσης τριών ηπείρων

Εγκαίνια για ένα σημαντικό κόμβο σύνδεσης τριών ηπείρων

124
Εγκαίνια για ένα σημαντικό κόμβο σύνδεσης τριών ηπείρων

Το λιμάνι King Abdullah, το πρώτο στη Σαουδική Αραβία υπό ιδιωτική διαχείριση, εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου από τον πρίγκιπα Mohammed bin Salman.

Όπως σημείωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας το λιμάνι θα δώσει την δυνατότητα στο Βασίλειο να αποτελέσει κόμβο σύνδεσης τριών ηπείρων: Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Το King Abdullah, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του το 2014, θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται σε πλήρη λειτουργία 20 εκατ. TEUs, 1,5 εκατ. car equivalent units και 15 εκατ. τόνους καθαρού φορτίου ετησίως.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της Σαουδικής Αραβίας, Nabil Al-Amoudi, σημείωσε ότι η αξία των εξαγωγών από το εν λόγω λιμάνι αναμένεται να ξεπεράσει τα $130 δις το 2020.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το φιλόδοξο project εντάσσεται στην ατζέντα του «Vision 2030», με το οποίο ο Σαουδαραβικός Θρόνος ευελπιστεί να διαφοροποιήσει την οικονομία του.

Φωτό: kingabdullahport.com.sa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.