Νέες λύσεις για την μείωση των αέριων ρύπων από τα πλοία

Νέες λύσεις για την μείωση των αέριων ρύπων από τα πλοία

287
Νέες λύσεις για την μείωση των αέριων ρύπων από τα πλοία

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έχει υπογράψει μια συμφωνία με τη ναυτιλιακή εταιρεία Hagland Shipping AS για την εγκατάσταση υβριδικού εξοπλισμού στο φορτηγό πλοίο «Hagland Captain». Η συγκεκριμένη συμφωνία υπεγράφη το Δεκέμβριο του 2018, ενώ πρόκειται για το πρώτο έργο του είδους του που πραγματοποιείται στον κλάδο της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων.

Η εγκατάσταση του υβριδικού συστήματος πρόωσης με μπαταρία της Wärtsilä, θα ενισχύσει σημαντικά την περιβαλλοντική απόδοση του πλοίου μειώνοντας τις εκπομπές, την κατανάλωση καυσίμου και τον παραγόμενο θόρυβο. Στην λύση συμπεριλαμβάνεται ένα σύστημα σύνδεσης για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τη στερία,το οποίο θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για εργασίες φόρτωσης / εκφόρτωσης και για τη φόρτιση της μπαταρίας, καθώς και ένα Wärtsilä NOx Reducer (NOR). Εκτιμάται ότι η συνολική μείωση των εκπομπών οξειδίου του αζώτου (NOx) μετά την μετασκευή του πλοίου, θα μπορούσε να φτάσει το 80-90%, ενώ η συνολική εξοικονόμηση κόστους καυσίμων αναμένεται να κυμαίνεται από 5-10%. Η χωρητικότητα της μπαταρίας θα είναι αρκετή ώστε το πλοίο να μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από το λιμάνι χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 30 λεπτά, πράγμα που θα μειώσει τα επίπεδα θορύβου και ρύπανσης κοντά στο λιμάνι.

Η εν λόγω μετασκευή είναι αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ της Hagland Shipping και της NOAH AS, της νορβηγικής εταιρείας περιβάλλοντος και πόρων, σύμφωνα με την οποία η αποστολή υλικών προς τη νήσο Langøya στη Νορβηγία πρέπει να γίνεται με φιλικά προς το περιβάλλον πλοία. Οι λύσεις της Wärtsilä θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο προκειμένου να μπορέσει το πλοίο «Hagland Captain» να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη απαίτηση.

Φωτό: Wärtsilä

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.