Σε νέες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου προχωρά η Ρωσία

Σε νέες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου προχωρά η Ρωσία

122
Σε νέες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου προχωρά η Ρωσία

Σχέδια κάνει η Ρωσία προκειμένου να υπογράψει σύντομα συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με πέντε χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού Tass.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, η Μόσχα προτίθεται να συνάψει στο άμεσον μέλλον συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με το Ισραήλ, την Σιγκαπούρη, την Ινδία, την Αίγυπτο και το Ιράν.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεδομένου ότι οι χώρες μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου λαμβάνουν συνολικά πάνω από 7.500 μη δασμολογικά μέτρα για την εμπορία των βιομηχανικών τους προϊόντων, θα ήταν επομένως αποτελεσματικό για την Ρωσία να προχωρήσει σε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με τις παραπάνω πέντε χώρες, ως συνέχεια των παρόμοιων συμφωνιών που έχει ήδη συνάψει με το Βιετνάμ, την Σερβία, τις χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ICS).

Οι παραπάνω συμφωνίες εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν την εξαγωγική δραστηριοτήτα της Ρωσίας, εδραιώνοντας την θέση της χώρας στο παγκόσμιο εμπορικό στίβο ο οποίος την παρούσα περίοδο βάλλεται από τις παγκόσμιες εμπορικές προκλήσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.