Πόλος έλξης επενδύσεων η κρουαζιέρα εξερεύνησης

Πόλος έλξης επενδύσεων η κρουαζιέρα εξερεύνησης

154
Πόλος έλξης επενδύσεων η κρουαζιέρα εξερεύνησης

Το σχέδιο της νορβηγικής Hurtigruten, της μεγαλύτερης διαχειρίστριας εταιρείας κρουαζιερόπλοιων εξερεύνησης στον κόσμο, είναι η περαιτέρω εδραίωσή της σε αυτήν την απαιτητική αγορά.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά, στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας είναι πλοία που εξυπηρετούν τώρα ανάγκες ακτοπλοϊκές στη Νορβηγία να τεθούν στην υπηρεσία των κρουαζιέρων εξερεύνησης σε νορβηγικές ακτές και Αρκτική.

Εκτός, όμως, των υφιστάμενων πλοίων η εταιρεία έχει προχωρήσει και σε παραγγελίες νέων πλοίων. Συγκεκριμένα έως το 2021 αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο της τρία νέα υβριδικά κρουαζιερόπλοια εξερεύνησης, έκαστο με δυνατότητα φιλοξενίας 530 επιβατών.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι το 2021 να προσφέρει κρουαζιέρες εξερεύνησης με 10 πλοία, ενώ στα σχέδιά της είναι και η υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος μετασκευών, προϋπολογισμού σχεδόν €750 εκ., με στόχο την εγκατάσταση μπαταριών αλλά και την χρήση στα πλοία του στόλου της LNG και biogas.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.