Πώς διαμορφώθηκαν οι εναέριες εμπορευματικές μεταφορές το 2018;

Πώς διαμορφώθηκαν οι εναέριες εμπορευματικές μεταφορές το 2018;

99
Πώς διαμορφώθηκαν οι εναέριες εμπορευματικές μεταφορές το 2018;

Αύξηση της τάξης του 3,5% καταγράφηκε στη ζήτηση εναέριων εμπορευματικών μεταφορών κατά τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA), αντιπροσωπεύοντας χαμηλότερο ρυθμό αύξησης συγκριτικά με το 2017 (9,7%).

Ο Γενικός Διευθυντής και CEO της IATA, Alexandre de Juniac, επεσήμανε ότι η ζήτηση για εναέριες εμπορευματικές μεταφορές «έχασε» έδαφος προς τα τέλη του 2018 λόγω των παγκόσμιων γεωπολιτικών προκλήσεων που επηρέασαν το εμπόριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της IATA εκτιμάται ότι οι Ευρωπαίοι αερομεταφορείς πραγματοποίησαν το 23,3% των παγκόσμιων εμπορευματικών μεταφορών, οι αερομεταφορείς από τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού είχαν μερίδιο της τάξης του 35,4%, οι αερομεταφορείς της Β. Αμερικής το 23,7%, οι αερομεταφορείς της Μ. Ανατολής το 13,3%, ενώ της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής το 2,6% και το 1,7%, αντίστοιχα.

Αναφορικά με το 2019 εκτιμάται ότι η ζήτηση για εμπορευματικές μεταφορές με εναέρια μέσα θα σημειώσει αύξηση της τάξης του 3,7%, ωστόσο οι κίνδυνοι παραμονεύουν λόγω των εμπορικών εντάσεων και των εμπορικών προστατευτικών πολιτικών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.