Βελτιωμένα κέρδη για δύο oil majors

Βελτιωμένα κέρδη για δύο oil majors

58
Βελτιωμένα κέρδη για δύο oil majors

Δύο από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές του κόσμου, η Exxon Mobil Corp και η Chevron Corp., κατέγραψαν βελτιωμένα κέρδη το δ΄ τρίμηνο του 2018, κυρίως λόγω της αυξημένης παραγωγής στην Λεκάνη Permian στο Δυτικό Τέξας, όπου συναντώνται τα μεγαλύτερα σχιστολιθικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της Exxon Mobil διαμορφώθηκαν στα $6 δις ή $1,41/μετοχή ενώ αυτά της Chevron κινήθηκαν στα $3,7 δις ή $1,64/μετοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο oil majors έχουν επενδύσει αρκετά δις στο συγκεκριμένο πεδίο και η συνολική τους παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου ανήλθε το δ΄ τρίμηνο του 2018 στα 677.000 βαρέλια/ημέρα.

Να σημειωθεί ότι στην Λεκάνη Permian στο Δυτικό Τέξας αντλούνται ημερησίως 3,85 εκατ. βαρέλια πετρελαίου με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση της παραγωγής στα 5,4 εκατ. βαρέλια έως το 2023, περισσότερο δηλαδή απ’ όσο παράγει ημερησίως ένα κράτος-μέλος του ΟΠΕΚ εκτός Σαουδικής Αραβίας.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.