The Fjords: αναβολή στην παραλαβή νέου ηλεκτρικού καταμαράν

The Fjords: αναβολή στην παραλαβή νέου ηλεκτρικού καταμαράν

76
The Fjords: αναβολή στην παραλαβή νέου ηλεκτρικού καταμαράν

Η νορβηγική εταιρεία The Fjords ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την παραλαβή του πλήρως ηλεκτρικού της καταμαράν «Legacy of The Fjords» για τον Μάιο του 2020.

Το εν λόγω επιβατηγό πλοίο βρίσκεται την παρούσα περίοδο υπό ναυπήγηση στο ναυπηγείο Brødrene Aa, ενώ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να παραληφθεί από την The Fjords τον Ιούλιο του 2019.

Ο λόγος της καθυστέρησης της παραλαβής οφείλεται στο ότι έχουν παρουσιαστεί ορισμένα ζητήματα τεχνικής φύσεως αναφορικά με την απαιτούμενη υποδομή φόρτισης της μπαταρίας του «Legacy of The Fjords» στο λιμάνι του Όσλο.

Ο CEO της The Fjords, Vidar Hauståker, επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι είναι αποθαρρυντική για την εταιρεία η καθυστέρηση της παραλαβής του ηλεκτρικού καταμαράν, ωστόσο είναι σημαντικό να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά το εν λόγω φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο.

Το μήκους 42 μέτρων τύπου καταμαράν, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 400 επιβάτες, είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, όπως και τα αδελφά του πλοία «Vision of The Fjords» και «Future of The Fjords», τα οποία πραγματοποιούν μεταφορές μεταξύ των χωριών Flåm και Gudvangen.

Φωτό: The Fjords

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.