Νέας γενιάς υπερηχητικά αεροσκάφη εν όψει

Νέας γενιάς υπερηχητικά αεροσκάφη εν όψει

195
Νέας γενιάς υπερηχητικά αεροσκάφη εν όψει

Η Boeing ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την αμερικανική εταιρεία Aerion, με στόχο την κατασκευή ενός νέας γενιάς υπερηχητικού αεροσκάφους.

Όπως απορρέει από τη συμφωνία, η Boeing προχώρησε στην πραγματοποίηση μίας σημαντικής επένδυσης στην Aerion, το αγαπημένο πρότζεκτ του Τεξανού δισεκατομμυριούχου Robert Bass, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και του σχεδιασμού υπερηχητικών αεροσκαφών.

H Boeing θα παράσχει μηχανική, σχεδιαστική και κατασκευαστική βοήθεια καθώς και πόρους για δοκιμαστικές πτήσεις ώστε να καταστεί εφικτή η είσοδος στην αγορά του υπερηχητικού αεροσκάφους της Aerion με κωδική ονομασία AS2.

Το νέο υπερηχητικό business jet, 12 θέσεων, θα έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 4.200 ναυτικών μιλίων και θα αναπτύσσει ταχύτητα έως και 1,4 Mach ή 1.609 χλμ την ώρα, γεγονός που θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ των δύο ακτών του Ατλαντικού κατά τρεις ώρες, από τις σχεδόν 7 ώρες που απαιτούνται σήμερα. Το νέο αεροσκάφος εκτιμάται πως θα είναι διαθέσιμο το 2025.

Φωτό: Boeing