Πώς η κρίση στην Βενεζουέλα θα ευνοήσει τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια

Πώς η κρίση στην Βενεζουέλα θα ευνοήσει τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια

346
Πώς η κρίση στην Βενεζουέλα θα ευνοήσει τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια

Oι πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα θα επηρεάσουν τις εμπορευματικές ροές πετρελαίου ευνοώντας παράλληλα τα κέρδη των VLCCs εν αντιθέσει με αυτά των Aframaxes, τονίζει στην τελευταία του έρευνα o οίκος Drewry.

Οι ΗΠΑ προσφάτως επέβαλαν εμπορικές κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή της Βενεζουέλας, PDVSA, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα έσοδα της χώρας της Λατινικής Αμερικής από τις εξαγωγές πετρελαίου αλλά και να ασκήσει πολιτική πίεση στον πρόεδρο Μαδούρο. Η κίνηση αυτή θα πλήξει ανεπανόρθωτα τις εξαγωγές αργού της Βενεζουέλας δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αποτελούν τον κορυφαίο εισαγωγέα, ακόμη και εάν η πρώτη βρει νέους αγοραστές για το βαρύ πετρέλαιό της, εκτιμά η Drewry.

Κατά συνέπεια τα διυλιστήρια στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ θα στραφούν προς τις εισαγωγές αργού από την Μέση Ανατολή ιδιαίτερα μετά την μειωμένη παραγωγή από το Μεξικό αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφοδιαστική αλυσίδα στον Καναδά. Απόρροια όλων αυτών κατά την Drewry θα είναι οι short-haul εισαγωγές από την κοντινή Βενεζουέλα θα αντικατασταθούν από τις long-haul εισαγωγές από την Μέση Ανατολή με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση ανά τονομίλι και κατ’ επέκταση οι ναύλοι για τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.