Μουσώνες πλήττουν τερματικούς σταθμούς άνθρακα στην Αυστραλία

  102
  Μουσώνες πλήττουν τερματικούς σταθμούς άνθρακα στην Αυστραλία

  Οι ισχυρές βροχοπτώσεις από τους μουσώνες που πλήττουν το Βόρειο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας αυτήν την περίοδο φαίνεται ότι έχουν επηρεάσει τις εργασίες στους τερματικούς σταθμούς άνθρακα της χώρας με αποτέλεσμα να καταγράφεται καθυστέρηση αλλά και προσωρινή αναστολή κατά την φορτοεκφόρτωση αντίστοιχων φορτίων.

  Το λιμάνι του Abbot Point, το οποίο αποτελεί ένα λιμάνι βαθέων υδάτων διακίνησης άνθρακα στο Μπόουεν Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αναγκάστηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων να αναστείλει τις εργασίες του, ενώ 21 πλοία βρίσκονται αγκυροβολημένα πέριξ του.

  Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του ship agency GAC, οι τερματικοί σταθμοί άνθρακα Dalrymple Bay και Hay Point λειτουργούν κανονικά, ωστόσο παρατηρούνται καθυστερήσεις στην παραλαβή φορτίων άνθρακα από την ενδοχώρα της Αυστραλίας καθώς οι σιδηροδρομικές μεταφορές παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

  Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην Αυστραλία αναμένεται να διαρκέσουν και τις ερχόμενες μέρες, δυσχεραίνοντας τις εργασίες στα λιμάνια της χώρας και όχι μόνο, καθώς ένα τροπικό χαμηλό μετακινείται από το βορειοδυτικό Κουίνσλαντ προς τα ανατολικά.

  Φωτό: Pixabay

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.