Νέα δεδομένα για τους τελωνειακούς ελέγχους στη Μ. Βρετανία

Νέα δεδομένα για τους τελωνειακούς ελέγχους στη Μ. Βρετανία

138
Νέα δεδομένα για τους τελωνειακούς ελέγχους στη Μ. Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση προτίθεται να «χαλαρώσει» τους τελωνειακούς ελέγχους στις εισαγωγές εμπορευμάτων από την Ε.Ε. για μία περίοδο τριών μηνών τουλάχιστον σε περίπτωση που επέλθει ένα «σκληρό» Brexit.

Μεταφορικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι ένα Brexit δίχως συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυκλοφοριακές συμφορήσεις καθώς θα απαιτούνται τελωνειακοί έλεγχοι σε λιμένες του Ην. Βασιλείου και όχι μόνο.

Προς τον μετριασμό τέτοιων φαινομένων η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα κατασκευάζοντας, μεταξύ άλλων, χώρους στάθμευσης κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα.

Η Βασιλική Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων & Τελωνείων (HM Revenue and Customs) ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε εφαρμογή ορισμένες μεταβατικές διαδικασίες για τις εισαγωγές εμπορευμάτων από την Ε.Ε. μέσω είκοσι λιμένων του Ην. Βασιλείου, οι οποίες αναμένεται να επανεξεταστούν εντός τριών έως έξι μηνών μετά την 29η Μαρτίου, ημέρα εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.