Συμφόρηση πλοίων σε κινεζικούς λιμένες

Συμφόρηση πλοίων σε κινεζικούς λιμένες

328
Συμφόρηση πλοίων σε κινεζικούς λιμένες

Δεκάδες πλοία που μεταφέρουν άνθρακα και σιδηρομεταλλεύματα βρίσκονται αγκυροβολημένα έξω από τους κινεζικούς λιμένες διατηρώντας στάση αναμονής, καθώς καταγράφονται καθυστερήσεις στους τελωνειακούς ελέγχους των εισαγωγών από τους εν λόγω λιμένες.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, υπολογίστηκε ότι πάνω από 300 bulk carriers βρίσκονταν στην ράδα, αναμένοντας να εισέλθουν σε ορισμένους λιμένες της Κίνας προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Οι καθυστερήσεις αφορούν κυρίως πλοία που μεταφέρουν άνθρακα και σιδηρομεταλλεύματα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο λόγος για τις καθυστερήσεις.

Ναυτιλιακοί παράγοντες αναφέρουν ότι μέχρι ενός σημείου είναι φυσιολογική η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους λιμένες της Κίνας, λόγω της περιόδου του Κινεζικού Νέου Έτους, ωστόσο έχει παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση την περασμένη εβδομάδα στις αφίξεις των πλοίων, με τους τελωνειακούς ελέγχους να πραγματοποιούνται με επιβραδυνόμενο ρυθμό.

Οι λιμένες της Κίνας στους οποίους παρατηρούνται οι παραπάνω καθυστερήσεις είναι οι: Dalian, Huanghua, Jingtang, Lanshan, Ningbo – Zhoushan, Qingdao, Qinhuangdao, Shantou και Yingkou.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.