Η Petrochina γυρίζει την πλάτη στην PDVSA

Η Petrochina γυρίζει την πλάτη στην PDVSA

131
Η Petrochina γυρίζει την πλάτη στην PDVSA

Μετά την πρόσφατη επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ προς την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA, o κινεζικός κολοσσός Petrochina φαίνεται να γυρίζει την πλάτη στην πρώτη.

Πιο συγκεκριμένα, η κινεζική εταιρεία φαίνεται να αναπροσαρμόζει τα πλάνα της για την από κοινού με την PDVSA κατασκευή διυλιστηρίου αξίας $10 δις αλλά και πετροχημικής μονάδας στα νότια της Κίνας, αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters.

Ωστόσο, η απόφαση της Petrochina να πραγματοποιήσει μόνη της την εν λόγω επένδυση αποτελεί απόρροια της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η PDVSA, παρά το γεγονός ότι χρονικά συμπίπτει με τις πρόσφατες κυρώσεις της Ουάσιγκτον.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη της επιδείνωσης των σχέσεων Κίνας-Βενεζουέλας, παρά το γεγονός ότι ο ασιατικός γίγαντας παρείχε στο πρόσφατο παρελθόν σημαντική οικονομική βοήθεια στην χώρα της Λατινικής Αμερικής με τη μορφή δανείων για την πετρελαϊκή της βιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.