Η ναυτιλιακή… κυβερνοσφάλεια στο μικροσκόπιο της Δανίας

Η ναυτιλιακή… κυβερνοσφάλεια στο μικροσκόπιο της Δανίας

123
Η ναυτιλιακή… κυβερνοσφάλεια στο μικροσκόπιο της Δανίας

Η Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας ανακοίνωσε ότι έχει λάβει καινούρια μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η ασφαλής ναυσιπλοΐα στην χώρα μέσα από έναν νέο κανονισμό ο οποίος αφορά την προώθηση της κυβερνοσφάλειας στη δανέζικη ναυτιλία.

Η πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κυβερνοπιθέσεων στον ναυτιλιακό τομέα της Δανίας αποτελεί ζήτημα μεγίστης σημασίας για την χώρα, όπως προκύπτει από τις ενέργειες που γίνονται από την κυβέρνηση και τους κρατικούς φορείς της Δανίας.

Πρόσφατα, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, τo Υπουργείο Βιομηχανίας, Επιχειρήσεων και Δημοσίων Σχέσεων της Δανίας ανακοίνωσε μία νέα στρατηγική για την προώθηση της κυβερνοσφάλειας στη ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας.

Έτσι και ο νέος κανονισμός της Ναυτιλιακής Αρχής της Δανίας θέτει ως κύριο σκοπό του την προώθηση της κυβερνοασφάλειας στη ναυτιλία μέσα από την «προστασία» των πληροφοριακών συστημάτων αναφορικά με την ασφαλή διέλευση πλοίων από τα χωρικά ύδατα της Δανίας. Ο νέος κανονισμός εναρμονίζεται με την Οδηγία της Ε.Ε., η οποία αφορά την ασφάλεια του διαδικτύου και των πληροφοριακών συστημάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.