Scorpio Bulkers: Εμπορική ευκαιρία τα scrubbers

Scorpio Bulkers: Εμπορική ευκαιρία τα scrubbers

265
Scorpio Bulkers: Εμπορική ευκαιρία τα scrubbers

Λίγους μήνες πριν την εφαρμογή του sulphur cap 2020, οι πλοιοκτήτες ανά τον κόσμο καλούνται να χαράξουν την περισσότερο επωφελή οικονομικά στρατηγική προκειμένου τα πλοία τους να ανταποκριθούν στις νέες περιβαλλοντικές προδιαγραφές του ΙΜΟ.

Η Scorpio Bulkers εδώ και καιρό έχει γνωστοποιήσει την απόφασή της για την εγκατάσταση  scrubbers σε όλα τα πλοία του στόλου της, αναμένοντας έτσι η επιλογή τους να έχει όσο το δυνατόν ταχύτερο pay back.

Με αφορμή την ανακοίνωση των εταιρικών της αποτελεσμάτων για το 2018, ο Emanuele Lauro, πρόεδρος και CEO της Scorpio Bulkers εκτίμησε ότι το spread μεταξύ LFO και HFO θα κινηθεί στα $250/τόνο.

Nα σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα η Scorpio Bulkers έκανε λόγο για «μια εμπορική ευκαιρία» να καταναλώνουν τα πλοία της πιο φθηνά καύσιμα, ωστόσο ο κ. Lauro ανέφερε ότι για την απόφαση για την εγκατάσταση scrubbers λήφθηκαν υπόψη αρκετοί ακόμη παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα αποθειωμένων καυσίμων.

Φωτό: Scorpio Bulkers

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.