Οι Κινέζοι καταλαμβάνουν (και) τη Νότια Αμερική

Οι Κινέζοι καταλαμβάνουν (και) τη Νότια Αμερική

194
Οι Κινέζοι καταλαμβάνουν (και) τη Νότια Αμερική

Περισσότερα από 500 πλοία υπό κινεζική σημαία θα αγκυροβολούν σύντομα στα δυτικά του Μοντεβιδέο, πρωτεύουσας της Ουρουγουάης, καθώς η Shandong BaoMa Fisheries Group έλαβε όλες τις σχετικές εγκρίσεις για την κατασκευή μιας ζώνης ελευθέρου εμπορίου, άνευ δασμών, η οποία θα περιλαμβάνει ένα λιμάνι, ένα ναυπηγείο και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας και ψύξης ψαριών.

Ωστόσο το εν λόγω project ύψους $200 εκατ., έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κατοίκους της περιοχής Punta Yeguas, στην οποία θα κατασκευαστεί το εν λόγω συγκρότημα. Πιο συγκεκριμένα, περιβαλλοντολόγοι σημειώνουν ότι ένα τέτοιο έργο αποτελεί απειλή για το θαλάσσιο οικοσύστημα του Νότιου Ατλαντικού, που ήδη μαστίζεται από ανεξέλεγκτη και συνήθως παράνομη αλιεία.

Όπως τονίζει τέλος ο Rodrigo García, ιδρυτής της ΜΚΟ Oceanosanos, στο Diálogo Chino η εν λόγω περιοχή χαρακτηρίζεται από την πλούσια βιοποικιλότητά της, η οποία θα επηρεαστεί άμεσα.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.