«Έφυγε» από την ζωή ο Αχιλλέας Στεργίου

«Έφυγε» από την ζωή ο Αχιλλέας Στεργίου

1132
«Έφυγε» από την ζωή ο Αχιλλέας Στεργίου

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, ο Αχιλλέας Στεργίου, έφυγε ξαφνικά από την ζωή. Επρόκειτο για ένα καταξιωμένο μέλος της ευρύτερης ναυτιλιακής αγοράς, που έτυχε αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ εργάστηκε με επιτυχία στον χρηματιστηριακό τομέα, στον τραπεζικό, στον επενδυτικό αλλά και στον εφοπλιστικό.

Ο Αχιλλέας Στεργίου μεγάλωσε στον κέντρο του Βόλου και ως άριστος μαθητής ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή στις Σπέτσες. Ακολούθως φοίτησε στην Ελληνική Σχολή Οικονομικών Επιστημών όπου και έλαβε το πτυχίο Λογιστικής το 1975 και εν συνεχεία μετέβη στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ του Καναδά από όπου έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με επίκεντρο τη χρηματοδότηση (1975-1978). Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε σε αρκετές εταιρείες στο εξωτερικό.

Από το 1980 έως το 1985 υπηρέτησε ως εγγεγραμμένος χρηματιστής της Merrill Lynch, Pierce, Penner & Smith. Μεταξύ 1985 και 1990 θα εγκατασταθεί στο Monte Carlo όπου και εργάστηκε ως διευθυντής επενδύσεων στην Star Maritime SA G.S. Livanos Group. Tο 1990 επιστρέφει στην Ελλάδα για να εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος και treasurer στην Tsakos Shipping and Trading SA.

Το 1995 θα εισέλθει στον τραπεζικό κλάδο υπηρετώντας από την θέση του αντιπροέδρου και διευθυντή του Ελληνικού Γραφείου Αντιπροσωπείας της JP Morgan-Chase Manhattan Bank μέχρι το 2001, εστιάζοντας στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση.

Ο Αχιλλέας Στεργίου ολοκλήρωσε τη καριέρα του ως διευθύνων σύμβουλος της Metrostar Management Corp. – Όμιλος Αγγελόπουλου από το 2002 μέχρι και το 2011. Ακολούθως εργαζόταν ιδιωτικά ως επενδυτικός σύμβουλος. Τέλος, διετέλεσε διευθυντής της Box Ships Inc. από τον Απρίλιο του 2011, διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου και της Atlas Securities Co και μέλος των Επιτροπών Επενδύσεων του Εμπορίου Αμοιβαίου Κεφαλαίου της Hermes, της Ελλάδας και του Αμοιβαίου Κεφαλαίου της Interinvest.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 11.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά, όπου θα παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.