Ποιό είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου;

Ποιό είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου;

490
Ποιό είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου;

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι αποτέλεσε το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου το 2018 σε όρους επιβατικής κίνησης διεθνών πτήσεων, η οποία άγγιξε το περασμένο έτος τους 89,1 εκατ.

Παρά το γεγονός ότι το αεροδρόμιο του Ντουμπάι δεν κατάφερε να πετύχει τον ετήσιο στόχο για επιβατική κίνηση ύψους 90,3 εκατ. ατόμων πέρυσι, ωστόσο δεν έχασε την πρωτοκαθεδρία του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Gulf Business, η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι σημείωσε αύξηση της τάξης του 1% μόνο το 2018, αντιπροσωπεύοντας τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης την τελευταία δεκαετία.

Μεταξύ των παραγόντων που συνέβαλαν στον χαμηλό ρυθμό αύξησης της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι ήταν η οικονομική επιβράδυνση του Κόλπου εξαιτίας των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

Από τη μεριά του ο CEO της Dubai Airports, Paul Griffiths, έχει επισημάνει ότι είναι εφικτό να καταγραφεί ένας διψήφιος ρυθμός αύξησης της επιβατικής κίνησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις αρχές του 2019 λόγω της στενής συνεργασίας μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών Emirates και flydubai.

Έχει ενδιαφέρον ότι ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι αποτελεί το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου, εντούτοις στις αραβικές χώρες είναι περιορισμένος ο αριθμός των εσωτερικών πτήσεων.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.