Ποιά τα επίπεδα περικοπών του OPEC στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή

Ποιά τα επίπεδα περικοπών του OPEC στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή

100
Ποιά τα επίπεδα περικοπών του OPEC στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή

Ο OPEC ανακοίνωσε τα επίπεδα περικοπών αναφορικά με την συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου στην Βίεννη για μείωση της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής.

Η συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019 και αναμένεται να έχει διάρκεια έξι μήνες προβλέπει μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής κατά 1,195 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Από τα 1,195 εκατ. βαρέλια/ημέρα, τα 812.000 βαρέλια θα αφορούν περικοπές από τις χώρες μέλη του OPEC, ενώ τα 25.937 βαρέλια από τις χώρες που δεν αποτελούν μέλη του Οργανισμού. Με όρους ποσοστών, οι χώρες μέλη του OPEC (εξαιρούνται το Ιράν, η Λιβύη και η Βενεζουέλα) οφείλουν να μειώσουν την πετρελαϊκή τους παραγωγή κατά 3,02%, ενώ τα μη μέλη κατά 2%.

Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία η οποία και αποτελεί την μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του OPEC, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Οργανισμού, θα πρέπει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της κατά 322.000 βαρέλια ημερησίως, αγγίζοντας τα 10,31 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ενώ η Ρωσία να προβεί σε μειώσεις ύψους 230.000 βαρελιών/ημέρα, με την ημερήσια παραγωγή της να ανέρχεται σε 11,19 εκατ. βαρέλια.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.