ΖΙΜ και blockchain χέρι-χέρι στην νέα εποχή

ΖΙΜ και blockchain χέρι-χέρι στην νέα εποχή

128
ΖΙΜ και blockchain χέρι-χέρι στην νέα εποχή

H ισραηλινή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ZIM ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προχωρά στο επόμενο στάδιο της εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain επεκτείνοντας την αξιοποίησή του στις τακτικές γραμμές Ασίας- Νότιας Αφρικής και Βόρειας Αμερικής-Μεσογείου.

Να σημειωθεί ότι ήδη από πέρσι η ZIM αξιοποιεί επιτυχώς την νέα αυτή πλατφόρμα κυρίως για την μείωση του χρόνου των γραφειοκρατικών διαδικασιών διεκπεραίωσης των φορτίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ισραηλινή εταιρεία εισήγαγε πρώτη την ηλεκτρονική φορτωτική (bill of lading) μέσω της χρήσης blockchain, μειώνοντας αισθητά τον χρόνο που απαιτούνταν για τις σχετικές διαδικασίες.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο  Eyal Ben-Amram, Chief Information Officer της ΖΙΜ, σημείωσε ότι έχοντας την υφιστάμενη εμπειρία από την επαναστατική αυτή τεχνολογία η ΖΙΜ προχωρά μπροστά στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Φωτό: ZIM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.