Μύθοι και αλήθειες για τα αεροπορικά ατυχήματα

Μύθοι και αλήθειες για τα αεροπορικά ατυχήματα

136
Μύθοι και αλήθειες για τα αεροπορικά ατυχήματα

Η ένωση Aviation Safety Network εξέδωσε πρόσφατα τα στοιχεία της για τα αεροπορικά ατυχήματα του 2018.

Πιο συγκεκριμένα το 2018 σημειώθηκαν 15 θανάσιμα αεροπορικά δυστυχήματα σε επιβατικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα 556 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, σύμφωνα με την ASN. Δεδομένου ότι το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκαν 37.800.000 πτήσεις, η αναλογία θανάσιμων αεροπορικών ατυχημάτων είναι 1 προς 2.520.000 πτήσεις.

Κατά συνέπεια, το έτος 2018 αποδείχτηκε το τρίτο ασφαλέστερο έτος στα χρονικά για τις παγκόσμιες αερομεταφορές σε όρους αεροπορικών ατυχημάτων και ένατο ασφαλέστερο σε όρους απωλειών ανθρώπινων ζωών. Το 2017 αποτέλεσε το ασφαλέστερο έτος για την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία καθώς σημειώθηκαν μόλις 10 αεροπορικά ατυχήματα και 48 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ωστόσο λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον μέσο όρο των 14 αεροπορικών δυστυχημάτων και των 480 θανάτων τα πέντε τελευταία χρόνια, είναι εμφανές ότι κατά τη διάρκεια του 2018 υπήρξε σημαντική αύξηση των δυστυχημάτων «στον αέρα».

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.