Ευοίωνο το νέο έτος για την DSME

Ευοίωνο το νέο έτος για την DSME

84
Ευοίωνο το νέο έτος για την DSME

Η νέα χρονιά ξεκίνησε αισιόδοξα για την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) καθώς εξασφάλισε παραγγελία για 4 δεξαμενόπλοια κατηγορίας VLCC (Very Large Crude Carriers).

Η  αξία ναυπήγησης των 4 VLCCs εκτιμάται ότι θα ανέλθει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yonhap News Agency, περίπου σε $365 εκατ.

Η παράδοση των νέων VLCCs αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί το όνομα της εταιρείας η οποία προέβη στην συγκεκριμένη παραγγελία.

Η DSME έχει θέσει ως στόχο μέχρι τα τέλη του 2019 να έχει κερδίσει παραγγελίες για νέα πλοία συνολικής αξίας τουλάχιστον $8 δις, αντιπροσωπεύοντας αύξηση της τάξης του 10% συγκριτικά με τον αντίστοιχο στόχο που είχε θέσει για το 2018 ($7,3 δις).

Κατά τη διάρκεια του 2018, οι παραγγελίες της DSME ανήλθαν σε $6,81 δις, ενώ δέχτηκε παραγγελίες για 34 πλοία κατηγορίας VLCC, οι οποίες εκτιμάται ότι αντιπροσώπευσαν το 83% των παγκόσμιων παραγγελιών για αντίστοιχα δεξαμενόπλοια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.