Νορβηγία: Σε χαμηλά 30 ετών η παραγωγή πετρελαίου;

Νορβηγία: Σε χαμηλά 30 ετών η παραγωγή πετρελαίου;

87
Νορβηγία: Σε χαμηλά 30 ετών η παραγωγή πετρελαίου;

Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας αναμένεται να κινηθεί το 2019 σε χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις επίπεδα και να υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των 30 τελευταίων χρόνων, σύμφωνα με το Norwegian Petroleum Directorate.

Πιο συγκεκριμένα, το Norwegian Petroleum Directorate προβλέπει ότι το 2019 η παραγωγή πετρελαίου στη Νορβηγία θα «αγγίξει» τα 82,2 εκατ. κυβικά μέτρα, όταν οι προηγούμενες εκτιμήσεις του έκαναν λόγο για παραγωγή 87,2 εκατ. κυβικών μέτρων.

Αντιθέτως, η παραγωγή φυσικού αερίου το 2019 αναμένεται να διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2018, καθώς οι εκτιμήσεις του Norwegian Petroleum Directorate κάνουν λόγο για παραγωγή 119,5 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου έναντι 119,3 δις κυβικών μέτρων το 2018.

Να σημειωθεί ότι η Νορβηγία αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγό πετρελαίου στη δυτική Ευρώπη και τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό φυσικού αερίου μετά τη Ρωσία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.