ΗΠΑ: Σημαντικά μειωμένες οι εξαγωγές LNG προς την Κίνα το 2018

ΗΠΑ: Σημαντικά μειωμένες οι εξαγωγές LNG προς την Κίνα το 2018

56
ΗΠΑ: Σημαντικά μειωμένες οι εξαγωγές LNG προς την Κίνα το 2018

Τα πλοία που μετέφεραν LNG από τις ΗΠΑ προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 20% το 2018 σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με το Reuters, καθώς οι εμπορικοί διαξιφισμοί των δύο χωρών έφτασαν στο απόγειό τους το περασμένο έτος.

Πιο συγκεκριμένα καθώς οι εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας κλιμακώθηκαν το τελευταίο εξάμηνο του 2018, μόλις έξι πλοία μεταφοράς LNG απέπλευσαν από τις ΗΠΑ με προορισμό την Κίνα, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 25% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές LNG από τις ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους αναλυτές διεθνώς να ευελπιστούν ότι θα αποφευχθούν περαιτέρω εκατέρωθεν εμπορικές κυρώσεις.

Συνολικά, το 2018, 24 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τις ΗΠΑ προσέγγισαν κινεζικούς λιμένες, με την πλειονότητα αυτών να έχει προσεγγίσει κατά το α’ εξάμηνο του έτους.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.