Τί επιφυλάσσει το αύριο για τα containerships;

Τί επιφυλάσσει το αύριο για τα containerships;

214
Τί επιφυλάσσει το αύριο για τα containerships;

Ο παγκόσμιος στόλος των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα συνεχίσει να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και μεγέθυνσης στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Institute of Shipping Economics and Logistics (ISL), που εδρεύει στην Βρέμη.

Σύμφωνα με την έκθεση, η μεταφορική ικανότητα του στόλου των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τα σημερινά επίπεδα των 22 εκ. TEU, θα φτάσει έως το 2030 στα επίπεδα των -περίπου- 32 εκ. TEU. Η αύξηση της χωρητικότητας, όπως προβλέπεται στην έκθεση, θα συνοδευτεί και από την κυριαρχία στην αγορά πιο «τυποποιημένων τύπων» containerships, εξέλιξη που σχετίζεται άμεσα και με την διεύρυνση της διώρυγας του Παναμά.

Επίσης, για τους συγγραφείς της έκθεσης, δεν προβλέπεται να υπάρξει ένα τέλος -τουλάχιστον στα χρόνια που έρχονται- στην καταγραφόμενη τάση αύξησης της μεταφορικής ικανότητας των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μάλιστα, εκτιμάται πως το 2030 τα πλοία που θα εξυπηρετούν το εμπόριο μεταξύ βόρειας Ευρώπης και Άπω Ανατολής θα διαθέτουν μέση μεταφορική ικανότητα της τάξης των 20.500 TEU.

Φωτό: Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.