Δύο νέα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια στην αγορά κρουαζιέρας

Δύο νέα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια στην αγορά κρουαζιέρας

254
Δύο νέα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια στην αγορά κρουαζιέρας

Η Oceania Cruises, θυγατρική εταιρεία της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri δύο νέα κρουαζιερόπλοια, τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα προς παράδοση το 2022 και το 2025, αντίστοιχα.

Τα δύο νέα κρουαζιερόπλοια θα είναι κατηγορίας Allura, χωρητικότητας 67.000 τόνων, έκαστο, με τη δυνατότητα μεταφοράς 1.200 επιβατών.

Τα νεοναυπηγηθέντα κρουαζιερόπλοια, μεσαίας χωρητικότητας, εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσουν τον στόλο της Oceania Cruises, καθώς θα ανταποκριθούν στην ζήτηση για κρουαζιέρες πολυτελείας, όπως ανέφερε ο CEO της Oceania Cruises, κ. Bob Binder.

Η συμφωνία ναυπήγησης για τα δύο κρουαζιερόπλοια ανέρχεται σε 1,15 δις.

Την ίδια ώρα ο CEO των Fincantieri, Giuseppe Bono, αναφερόμενος στη ναυπήγηση των δύο πλοίων για την Oceania Cruises επεσήμανε την ενίσχυση της θέσης των ιταλικών ναυπηγείων στην παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία, ιδιαίτερα στις ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων, αποκαλύπτοντας ότι το βιβλίο παραγγελιών των Fincantieri ανέρχεται σήμερα σε 55 πλοία.

Φωτό: Oceania Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.