Τα πάνω κάτω στις κινεζικές εξαγωγές containers

Τα πάνω κάτω στις κινεζικές εξαγωγές containers

81
Τα πάνω κάτω στις κινεζικές εξαγωγές containers

Oι κινεζικές εξαγωγές εμπορευματοκιβωτίων έχασαν έδαφος τον περασμένο Δεκέμβριο εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης προς κάποιες τακτικές γραμμές, σύμφωνα με το Shanghai Shipping Exchange.

Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης China Export Containerized Freight Index κινήθηκε τον Δεκέμβριο κατά μέσο όρο στις 849,69 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,5% σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Ωστόσο ο υπό-δείκτης για τις γραμμές προς τον Περσικό Κόλπο, κατέγραψε ράλι με κέρδη περί τα 9,1%  τον Δεκέμβριο. Σε ό,τι αφορά τον δείκτη για τις γραμμές προς την Κορέα και την Νοτιοανατολική Ασία, ενισχύθηκαν επίσης κατά 2,5% και 1,2%, αντίστοιχα. Μεγάλες απώλειες, από την άλλη, κατέγραψε ο υπο-δείκτης για την Νότια Αμερική, ο οποίος υποχώρησε κατά 11,9% τον Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί τέλος ότι συνολικά το 2018 ο δείκτης China Export Containerized Freight Index κινήθηκε στις 817,8, όταν το 2017 κατά μέσο όρο είχε κινηθεί στις 820,47 μονάδες.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.