Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για τους βρετανικούς λιμένες

Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για τους βρετανικούς λιμένες

53
Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για τους βρετανικούς λιμένες

Ενόψει Brexit η Ένωση Βρετανικών Λιμένων (British Ports Association- BPA) εξετάζει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που ανακύπτουν στην λιμενική βιομηχανία του Ην. Βασιλείου, υπογραμμίζοντας τους στόχους της για το νέο έτος.

Ο CEO της BPA κ. Richard Ballantyne επεσημαίνει ότι το 2019 θα αποτελέσει ένα ακόμη κρίσιμο έτος για τους βρετανικούς λιμένες, υπενθυμίζοντας την σημασία των συγκεκριμένων λιμένων ως σημαντικών κόμβων για τις εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γι’ αυτόν τον λόγο είναι αναγκαίο να δοθεί έμφαση σε ζητήματα τελωνειακής πολιτικής, περιβαλλοντικών κανονισμών, στις διαδικασίες συνοριακών ελέγχων κ.ά, κυρίως μετά την έξοδο του Ην. Βασιλείου από την Ε.Ε.

Επίσης στόχος αποτελεί για το 2018, σύμφωνα με την BPA, η προώθηση της ασφάλειας στους λιμένες αλλά και η ενίσχυση του ανθρώπινου παράγοντα, μέσα από την αναγκαία κατάρτιση των λιμενεργατών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.