Η Νότια Κορέα (ξανά) στην κορυφή των παραγγελιών πλοίων

Η Νότια Κορέα (ξανά) στην κορυφή των παραγγελιών πλοίων

220
Η Νότια Κορέα (ξανά) στην κορυφή των παραγγελιών πλοίων

To 2018 υπήρξε χρονιά-ορόσημο για τον ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο της Νότιας Κορέας. Συγκεκριμένα η Νότια Κορέα έγινε η κορυφαία στις παραγγελίες πλοίων χώρα στον κόσμο μετά από έξι χρόνια πρωτοκαθεδρίας της Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα οι παραγγελίες στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία ανήλθαν σε όρους CGT (compensated gross tonnage) στα 26 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 28% σε σχέση με τα επίπεδα του 2007, όταν η ζήτηση για ναυπηγήσεις πλοίων είχε φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τα τρία κυριότερα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία (Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, Samsung Heavy Industries) κατέγραψαν σημαντικές επιδόσεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις παραγγελίες LNG και είναι χαρακτηριστικό ότι η Samsung Heavy Industries υπέγραψε συμφωνία αξίας $186 εκατ. για την ναυπήγηση LNG πλοίου την τελευταία μέρα του 2018.

Τέλος αναλυτές και εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι ενώ η βιομηχανία στην Νότια Κορέα φαίνεται να ανακάμπτει, υπάρχουν ωστόσο μια σειρά από προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.