Μαρόκο: Χωρίς δασμούς οι εισαγωγές σιταριού

Μαρόκο: Χωρίς δασμούς οι εισαγωγές σιταριού

63
Μαρόκο: Χωρίς δασμούς οι εισαγωγές σιταριού

To Μαρόκο θα συνεχίσει να εισαγάγει μαλακό σιτάρι χωρίς δασμούς για επιπλέον τέσσερις μήνες προκειμένου να διατηρήσει τις εγχώριες τιμές αλευριού σταθερές στα $27/quintal (100 kg, μονάδα μέτρησης σιτηρών στο Μαρόκο).

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της χώρας είχε εγκρίνει νωρίτερα μέσα στο 2018 την εφαρμογή σταθερών δασμών της τάξης του 30% στις εισαγωγές μαλακού σιταριού με ισχύ από τον Ιανουάριο του 2019. Ωστόσο την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση του Μαρόκο αποφάσισε να επεκτείνει τις απαλλαγές δασμών στις εισαγωγές σιταριού και των παραγώγων του, έως τον Απρίλιο του 2019.

Nα σημειωθεί ότι το Μαρόκο εισάγει κυρίως σιτάρι από την Ε.Ε (31%), την Ρωσία (18%), την Ουκρανία (18%) και τις ΗΠΑ (16%).

Τέλος, για το 2019 εκτιμάται ότι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη χώρα θα κινηθούν στα 70 εκατ. εκτάρια (10.000 τ.μ.) και η εγχώρια παραγωγή σιταριού στους 8,2 εκατ. τόνους λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο Μαρόκο κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.